• Elina Kaukoluoto

New Year, New Smoothie

Vuodenvaihtuminen on aina hyvä tapa aloittaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Ehkä on tullut lupailtuakin itselleen kaiken näköistä, mutta aina ne lupaukset eivät ole niin realistisia. Olen huomannut itseni kohdalla sen, että kun jotain minulta kielletään, niin sitä minä sitten haluan. Enkä pysty muuta ajattelemaankaan.

Kerran lääkäri kielsi minulta suklaan ja sitruunan syömisen. En kuollaksenikaan muista kyllä, että miksi. No, joka tapauksessa. Tuli niin kamala suklaan ja sitruunan himo, ettei koskaan ennen (olin kaupassa etsimässä jopa sitruunasuklaata, onkohan sellaista edes olemassa). 😊

Haluan tänä vuonna panostaa terveellisyyteen. Minun lemppareita terveellisistä syötävistä ovat munakas, mustikkasmoothie ja uunikasvikset. Munakasta syön usein aamupalaksi ja smoothie toimii väli- tai iltapalana. Uunikasviksilla korvaan usein päivällisellä perunan/riisin/pastan.

Ohje ihanaan mustikkasmoothieen:

Tarvitset:

- Luonnonjogurttia (ostan usein rasvatonta), 250g

- Rahkajogurttia, 250g

- Suomalaisia pakastemustikoita, 150g

- Hunajaa loraus, maun mukaan

- Kaurahiutaleita kourallinen

- Maitoa

Tarvitset myös sauvasekoittimen ja ison kulhon. Suosittelen mahdollisimman isoa kulhoa, ettei ole kaikki paikat sitten smoothiessa ja mustikassa :-D

Annostele kaikki ainekset kulhoon, mustikoita ei tarvitse sulattaa. Survo tasaiseksi, maitoa voi lisätä maun mukaan ja sen voi korvata myös vedellä. Itse tykkään, että smoothie on hieman juoksevaa. Joskus laitan sekaan myös puolukoita, ne tuovat kivaa kirpsakkuutta. Tämä superhelppo smoothie on raikas ja vitamiinirikas!

Pitääkin alkaa tutkimaan tuota smoothiekirjaa ja tehdä uusia kokeiluja.

Maukasta viikonloppua, puss!

0 comments