• Elina Kaukoluoto

Mums mums mustikkaa

Kun herkkuhammasta kolottaa, ei aina jaksa lähteä kauppaan ostoksille. Mutta minullapas on siihen ratkaisu :-D Maailman helpoimpaan ja herkullisimpaan mustikkapiirakkaan ohje tulee täältä. Ja tähän herkkuun ainekset löytyvät usein kaapista – ainakin tällä mustikkahamsterilla. Ei ole varmaan kenellekään jäänyt epäselväksi mikä on minun lempimarja :-D Näitä ohjeitahan myös löytyy pilvin pimein, mutta tämä on minun lemppari.

Teen aina piirakkapohjan (murotaikina) itse, sillä se on superhelppo ja nopea. Olen myös karsinut turhiksi kokemani vaiheet(esimerkiksi sokerin ja margariinin vaahdottamisen vatkaimella), sillä en ole koskaan huomannut maussa minkään sortin eroa. Joten pidempiä löpisemättä, käydäänpäs itse asiaan. 😉

Eli, tarvitset:

Pohja

- Sokeria – 1 dl

- Vaniljasokeria - 2 tl

- Juoksevaa margariinia - reilu 1 dl (tai normia 125 gr.)

- Kananmuna

- Vehnäjauhoja – 3 dl

- Leivinjauhetta - 1 tl

Täyte

- Suomalaisia pakastemarjoja, esim. mustikoita 😊 (tsih) – 1 pussi

- Kermaviilin (rahka käy myös) – 1 purnukka

- Sokeria - 0,5 dl

- Vaniljasokeria - 2 tl

- kananmuna

Noniin, sitten. Juokseva margariini ja sokerit sekaisin. Lisää sekaan kanamuna. Sekoita toisessa astiassa leivinjauhe vehnäjauhoihin. Tämän jälkeen lisää parissa erässä seokset yhteen. Levitä taikina piirakkavuokaan. Painele sormilla sivuille. Lisää jäiset marjat vuokaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle. AVOT!

Ja aivan, uuni on hyvä laittaa päälle ennen kuin alkaa hössöttämään. Tai se unohtuu. Niin kuin minulle kävi. 175 astetta.

Sitten se tylsin, odotusvaihe. Anna piirakan olla uunissa reilu puolisen tuntia keskitasolla. Piirakka on parasta hieman jäähtyneenä, joten sen kannattaa vielä antaa vetäytyä hetkisen. Jos vain malttaa. Yleensä ei malta.

Herkuttele piirakka vaniljakastikkeen, jäätelön tai marjojen kera. MUMS.

Mukavaa alkanutta helmikuuta, puss!


#leivonta #mustikkapiirakka #parasmustikkapiirakka #mums #katastrofikokki

0 comments