• Elina Kaukoluoto

Matkapäiväkirja osa 1.

05:10 

05:10 

05:10 


Kyllä siinä lukee 05:10. Tuijotan puhelimen näyttöä hievahtamatta kunnes kellonaika vaihtuu 05:11. 


SIIS MITÄ?! ”Eetu kello on kymmentä yli viisi!!!!! Meidän pitää olla kentällä 50 minuutin päästä!” 


Olin asettanut herätyskellon niin, että voin rauhassa käydä suihkussa ja juoda kahvia. Halusin katsoa tavarat kertaalleen läpi, jotta voisin vielä karsia turhia pois. Herätessäni ja tuijotettuani näyttöä tarpeeksi kauan, viimein tajuan, että olen asettanut herätyksen tunnin liian myöhään. Ja jumalaton kiire. 


Suihkuun, kamat kasaan, laukku kiinni, juoksukahvit, eikun menoksi. PASSIT, missä on passit. Juostaan pysäkille. Ostetaan liput, kiire, bussi tulee, äkkiä nyt.

Kentälle olimme sopineet treffit Eetun äidin kanssa ja matkamme kohti Sveitsiä ja Zürichiä alkoi. Ja samalla minun ja Eetun kolmen viikon kesälomamatka joka jatkuu ympäri Italiaa. Lensimme Zürichin lentoasemalle Finnairilla, jonne muuten edestakaiset liput olivat halvemmat kuin yhdensuuntaiset. Kentältä palloilimme yllättävän helposti keskustaan ja hotellille. Parin tunnin yöunilla ei aina ole niin helppoa. 

Hotellimme, Crowne Plaza Zürich, oli hieman keskustan ulkopuolella, mutta hyvien yhteyksien päässä. Ratikalla pääsi alle 10 minuutissa ja kävellen kesti reilu puolisen tuntia. Hotelli oli mielestäni oikein hyvä ja Zürichin hintatason huomioon ottaen myös melko edullinen. Aamiainen ja kuntosali uima-allasosastoineen olivat erittäin mieluisat. 


Olimme suunnitelleet jo etukäteen, että vierailemme Liechtensteinissa, viereisessä lilliputtivaltiossa, ja näin teimmekin. Suunnittelemamme patikkaretki vuorille tosin sai jäädä. Ilmat eivät olleet parhaat mahdolliset ja patikoinnin sijaan vietimme rennon kaupunkipäivän tutkien Zürichiä. 

Liechtensteiniin pääsi helposti juna+bussi yhdistelmällä. Juna vei 55 minuuttia ja bussi vajaa puoli tuntia. Ostimme liput juna-asemalta ja noh, huono puoli oli niiden hinta - 70 euroa edestakaisin per nokka. Ehkäpä netistä ostettuna olisi saanut halvemmalla.


Liechtensteinin pääkaupunki Vaduz on hyvin pieni ja nähtävyydet sijaitsevat lähekkäin. Me käytimme vierailuun sadepäivän, ei siis ollut mikään paras ulkoiluilma. Kylää kiersi kuitenkin pieni turistijuna, tavallisesti en hyppäisi kyytiin (olen joskus ehkä todennut etten ikimaailmassa) mutta sateen kastelemana ajatus lämpimästä ja kuivasta junasta, joka vie nähtävyyksille kuulosti houkuttelevalta. Niinpä suoritimme turistin velvollisuudet oikein kunnolla junasta käsin. 


Parasta Liectenstein retkessä oli mielestäni junamatkat ja kauniit maisemat. Hintataso Liechtensteinissa oli samaa luokkaa kuin Sveitsissä, eli melko korkea. 

Zürich oli mielestäni miellyttävä, siisti kaupunki. Selkeä ja kattava julkinen liikenne mahdollisti helpon liikkumisen, tosin emme vieläkään ole varmoja ostimmeko kertaakaan oikeita lippuja 😅 Aloitimme kolmen viikon reissumme rennolla asenteella, emmekä turhia hötkyilleet. Veneretki Zürichinjärvellä oli viimeisen päivämme kohokohta, maisemat olivat upeat ja veneily erittäin rentouttavaa. Julkisen liikenteen veneretkiä oli useita erilaisia, eivätkä ne käyneet turhan raskaaksi kukkarollekaan. 

Sveitsistä matkamme jatkui suoralla junalla Comojärvelle. Tästä alkaa lomamme osa 2 eli pohjois-Italian seikkailumme. Jatkoa seuraa...


Ciao, pus!