• Elina Kaukoluoto

Matkan varaamisen saloja

Käytän usein matkan suunnittelussa Instagramia inspiraation lähteenä. Sieltä näkee hieman osviittaa sekä kohteista että aktiviteeteista kohteessa. Pieni matkaopas internetissä on myös todella hyvä!! Yleensä ostamme myös pienen matkaoppaan aina mukaamme. Minulle tärkeitä asioita lomalla ovat mm.

- Kaikkein tärkeintä minulle on hyvä ruoka :-) ahdistaa ajatuskin, että pitäisi syödä pelkkiä turisti-ranskalais-aterioita koko loman ajan.

- Hyvät juomat, plussaa olisi itsepuristetut mehut ja smoothiet.

- Kohteessa on oltava muutakin tekemistä kuin makoilu

- Hotellilta en vaadi muuta kuin siisteyden, ilmastoinnin ja hyvän suihkun!


Varaan lennot lähes poikkeuksetta Skyscannerin kautta. Mielestäni se on paras - ja selkein lentosivusto. Jos lennot ovat kalliimmat suoraan lentoyhtiöltä ja välissä on jokin ”matkamyyjä” suosin Supersaveria. Heidän lipuissa on usein ollut jopa matkatavarat valmiina esimerkiksi Norwegianin lennoille, muutenhan niistä joutuu aina maksamaan. Supersaverilta saa suoraan myös lentoyhtiön varausnumeron, ja tämä ei ole itsestäänselvyys! Boikottiin minulla meni vuosi sitten Kiwi, en voi suositella kenellekään! Heiltä en saanut millään lentoyhtiön varaustunnusta kun yritin varata lisälaukkua lennolle. Ongelmaksi minulle muodostui loppujen lopuksi liian lyhyt vaihtoaika kun ilmoitettiin, että matkatavarat tulee itse siirtää seuraavalle lennolle (kyseessä Easyjetin lennot - en pidä myöskään tästä lentoyhtiöstä). En saanut muuttaa lentoja ja sain hyvitystä 13 euroa 200 euron lennoista, jotka loppujen lopuksi jätimme käyttämättä niiden epäkäytännöllisyyden vuoksi. Ja se matkalaukku olisi maksanut Kiwin kautta muistaakseni 70 euroa. Lempparini lentoyhtiöistä ovat Qatar ja Norwegian. Ja tietysti Thomas Cook Airlines pakettimatkoilla :-D Easyjetin lisäksi innokkina on Ryanair. Lennolla tärkeää minulle on (yllättäen) ruoka ja juoma. Juotavaa pitää saada tarpeeksi ja mieluiten ostaisin pulloja kuin joisin ilmaisia laseja - jos haluat välttää seuraavan päivän matkustusdarran niin juo enemmän vettä lennon aikana!!


Kun matkustelemme, emme yleensä varaa hotellia sieltä hienoimmasta päästä. Kuitenkin minulla on muutama vaatimus hotellin suhteen ja tärkeimpänä niistä on siisteys. Minä buukkaan hotellit (yleensä) hotels.comin kautta. Sieltä kertyy aina 10 yövytyn yön jälkeen ilmainen yö ja olemme useita kertoja päässeet hyödyntämään tätä etua. Laitan hakukohtaan kohteemme ja tarkennan sijaintia, jos minulla on jokin näkemys asiasta. Asetan hinnalle katon, ja alan selaamaan hotelleja tähti järjestyksessä parhaimmasta huonoimpaan. Luen aina muiden kommentteja ja ennen varausta tarkistan myös muut hotellisivustot hinnan suhteen.


Matkanvaraaminen on kyllä aina aikamoinen prosessi. Joskus saattaa matkan varrelle tulla kompastuskiviä(kuten tämä Kiwi), mutta niistä aina oppii. Matkustaminen itsessään on minulle nykyisin melko helppoa. Saan nukuttua lennoilla ja välilaskutkaan ei rasita ollenkaan -päinvastoin. Tämänhetkisiä lempparikohteita ovat mm.

  • Kreikka

  • Sisilia

  • Thaimaa

  • Jenkit

  • Krakova, Puola

Katsotaan pääseekö Malediivit tuohon listaan jatkoksi. Mikä on sinun lempparikohde? Kerro se minulle chatissa! Ensi kesäksi suunnitteilla on siskon kanssa matkustaa lomalle Kreikkaan ja Eetun kanssa haaveilen Välimeren kiertämisestä. Sardinia kiinnostaa ehkä eniten!! Vinkkejä?? Suomen harmaus inspiroi aina eniten reissuhaaveiluihin❣️ Unelmat on tehty toteutettaviksi. Kivaa viikonalkua, puss!

#matkablogi #blogi #matkailu #matkanvaraaminen