• Elina Kaukoluoto

Matkaan lähden...

Heippa taas pitkästä aikaa. Minulla oli torstaina viimeinen työyö ja siitä alkoikin pitkään odotettu loma. Huomenna maanantaina hyppäämme aikaisin aamulla koneeseen kohti ensimmäistä etappiamme ja siitä kolmen viikon reissumme sitten alkaa.


Parin viimeisen päivän ajan olen tehnyt viime hetken hankintoja matkaa varten. Emme tule ottamaan paljoa tavaraa mukaan (tai no sanotaan että tavallista vähemmän), joten pakata täytyy ajatuksella. Tosin olen aina ollut viime hetken pakkaaja, joten matkalaukku on edelleen varastossa.

Vielä eilen varasin pari hotellia ja bookkasin lauttamatkoja. Reitti on nyt kuitenkin selvillä ja tämän päivän aikana tulen varaamaan loputkin junamatkat etukäteen. Haluan eliminoida kaiken turhan stressin ja energiantuhlauksen loman aikana ja siksi varaan kaiken mitä pystyy etukäteen. Matkalla voi sitten keskittyä olennaiseen – ruoasta ja juomasta nauttimiseen, rentoutumiseen, loikoiluun, laiskotteluun … kyllä te tiedätte 😉


Olen havainnoinut hienosti karttaan matkamme kulun. Lennämme siis Zürichiin, josta matkamme jatkuu junalla. Italiassa on hyvät junayhteydet, joita tulemme hyödyntämään koko pohjois-Italian tutkimisen ajan. Halusin, että pystymme molemmat ottamaan rennosti, ilman että tarvitsee koko ajan olla auton ratissa ja ilman parkkipaikan-metsästys-operaatioita. Korsikan saarelle matkaamme lautalla, samoin kuin Korsikalta Sardiniaan. Sardiniasta Roomaan lennämme taas ja samoin tietysti Roomasta takaisin Helsinkiin. Saarille olemme harkinneet autonvuokraamista liikkumista helpottaaksemme – se asia on vielä avoinna.1. Zürich – kolme yötä. Suunnitelmissa patikointia ja vierailu viereiseen lilliputtivaltioon Lichtensteiniin.

2. Comojärvi – kolme yötä. Suoralla junalla Zürichistä, saavumme Comolle myöhään illalla. Vietämme Comossa kaksi kokonaista päivää, jonka jälkeen suuntaamme junalla päiväksi Milanoon. Emme yövy Milanossa vaan matkamme jatkuu sieltä taas junalla illalla.

3. Verona – kaksi yötä. Paikallisten herkkujen lisäksi Veronassa kiinnostavat historialliset nähtävyydet ja läheinen Gardajärvi.

4. Venetsia – yksi yö. Noh, ykkösprioriteettina gondolimatka, tietysti.

5. Bologna – kolme yötä. Bolognassa kiinnostaa taas paikallinen keittiö eniten (alatte varmaan pikkuhiljaa ymmärtämään miksi olen aina laihiksella ennen lomaa) ja päiväretket mm. San Marinoon. Bolognasta matka jatkuu aamujunalla Firenzeen, josta jatkamme taas iltasella eteenpäin.

6. Pisa – kaksi yötä. Pisa valikoitui taas eräänlaiseksi tukikohdaksi. Vaikka olenkin jo viikkoja miettinyt (tuloksetta) millaisen kuvan haluaisin kuuluisan tornin kanssa, en ole kovinkaan innostunut Pisasta muutoin. Tarkoitus onkin tehdä retki kauniille Cinque Terren alueelle ja Pisasta pääsee myös nopeasti junalla satamaan Livornoon, josta lauttamme kohti Korsikaa lähtee.

7. Korsika – kolme yötä. Tiedän jo nyt ettei kolme yötä riitä mihinkään ja järki oli jo lähteä hotellia varatessa. Oli niin vaikea päättää mihin sitä asettuisi, kun kaikkialla on niin kaunista. Päädyin kuitenkin saaren eteläpuoliskoon hyvien tieyhteyksien ja kauniiden rantojen takia.

8. Sardinia – neljä yötä. Sama homma kuin Korsikan kanssa. Tein nopean päätöksen hieman ehkä harkitsemattakin, koska Korsikan kanssa jahkailin niin pitkään. Asetumme pohjois-Sardiniaan Palaun satamakaupunkiin, lähelle Costa Smeraldaa ja upeaa La Maddalenan saarta, jota verrataan kauneudellaan Malediiveihin.

9. One day in Rome. Viime kerrasta Roomassa onkin jo vierähtänyt vuosia ja on aika tutustua päivän verran Roomaan uudestaan.

EN MALTA ODOTTAA. Kiinnostaako sinua seurata meidän matkaamme?

Ihanaa sunnuntaita, pus!