• Elina Kaukoluoto

Maldives on my mind...

Ihanaa, kun tänään alkoikin tuiskuttamaan lunta ja ilma ei ehkä ole mikään maailman kivoin, niin miettiä tulevaa reissuamme. Päädyimme siis varaamaan matkan Malediiveille ja lähtö on jo viikon ja parin päivän päästä.

Pohdimme pitkään kohdetta ja Malediiveissa oli muutamia seikkoja, jotka saivat meidät empimään. Upeana luksuskohteena tunnettu Malediivit ei ole oikeastaan niin tuttu kovin monelle (ei myöskään minulle).


Muutama fakta Malediiveista:


· Asutuille saarille turismi on avattu vasta 10 vuotta sitten. Näin ollen kaikki hotellit (asutuilla saarilla siis) ovat maksimissaan 10 vuotta vanhoja

· Malediivit on vanhoillinen muslimi valtio ja esimerkiksi homous on kielletty laissa

· Alkoholia ei myydä, eikä sitä saa kuljettaa asutuille saarille

· Pukeutumisen tulee olla peittävää ja bikineissä saa uida vain Bikini Beacheillä, joita on turisteja varten avattu

· Malediiveille on edullista matkustaa , ulkomaalaisomisteiset resort-saaret ovat älyttömän kalliita, mutta lennot ja hotellit asutuilla saarilla ovat hyvin edullisia

· Malediiveilla on ollut melko paljon poliittisia mellakoita, viimeksi vuosi sitten


Noh, siinä muutama pointti, jotka saivat meidät miettimään tulevaa lomakohdettamme. Kuitenkin upeat snorklaus mahdollisuudet ja ilmasto muutenkin ovat niin houkuttelevat, että päädyimme tähän kohteeseen. Menemme sellaiselle saarelle, jossa on bikini-ranta ja josta on helppo tehdä retkiä.

Itseäni henkilökohtaisesti ei nuo ulkomaalaisomisteiset resort-saaret missään määrin houkuttele. Ne ovat kauniita, mutta hyvin pieniä ja siellä mennään all-inclusive periaatteella, sillä saarilta ei muuta löydy kuin se yksi resortti. Uskon, ettei niillä ole mitään muuta tekemistä Malediivien kanssa kuin sijainti. Pidän erilaisiin kulttuureihin tutustumisesta ja aktiivisesta lomailusta. Odotan mielenkiinnolla, millaista Malediiveilla todellisuudessa on!


Oletko käynyt Malediiveilla? Kerro vinkkisi!

Takatalvi veti tämän tytön vakavaksi, oispa jo kevät...

Kivaa viikonloppua, puss.


#malediivit #matkailu #loma #matkablogi