• Elina Kaukoluoto

...it's CHRISTMAS baby...

Updated: Aug 20, 2020

Pidän teitä vielä jännityksessä juustokakun suhteen (ystäväni Liisa pohti jo onko kyseessä glögikakku ja sen voin paljastaa että ei ole) ja näin välipäivien kunniaksi fiilistelen vielä joulua. Joulu on lemppari juhlani. Olen kotoisin pikkukaupungista ja siellähän suurin trendi on suurinpiirtein vihata joulua…ja kaikkea muutakin mukavaa :-P Mutta minulle kotona vietetty joulu on luksusta ja se merkitsee paljon muuta kuin vain lahjoja.

#joulu #christmas #party

Tänä vuonna koristelimme kotimme jo joulukuun alussa, kun pidimme Pikkujoulujuhlat. Pikkujoulujuhlien kautta voi joulua alkaa fiilistelemään jo hyvissä ajoin, suosittelen! Mieheni Eetu on ammatti-DJ ja hän totesi, että yleensä pikkujoulujen teemana ei ole joulu – siis mitä hittoa! Tehkäämme tästä siis uusi perinne 😉 Meidän teemana siis todellakin oli joulu, White Christmas. Koristeluiden lisäksi meillä soi tottakai joulumusiikki ja olin suunnitellut ja valmistanut cocktailpala-pöydän jouluisella twistillä. Tietysti tarjolla oli glögiä ja punaviiniglögiä -> tästä note-to-self; osta glögikattila, sillä glögiä oli ympäri asuntoa, kun tavallisella kattilalla lämmitteli.

#glög #whitechristmas #mums

Juhlien jälkeen oli ihanan jouluinen mieli… Siinä se sitten tekolunta monta viikkoa siivotessa hieman laimeni, mutta jouluksi taas kirkastui. Jouluksi halusin perinteisemmät ruoat ja halusin ehdottomasti tehdä kaiken itse. Olin töissä sunnuntai-iltaan saakka, mutta olin onneksi tehnyt jo aikaisemmin viikolla pakkaseen peruna- ja porkkanalaatikot. Kinkun virkaa toimitti tänä vuonna kalkkuna ja päälle sipaistiin itsetehtyä hunajasinappia. Huomaa sana sipaistiin - olin antanut samaa sinappia lahjaksi ystäville ja sukulaisille ja kuulemma tukka oli lähtenyt päästä, kun oli kunnon kerroksen tujauttanut kinkulle.

#homemade #joulupöytä #joulukissa

Kävimme myös jouluajelulla. Tämä perinne tulee Eetun puolelta ja on aivan paras! Ajelemme siis ympäriinsä ja katselemme ihmisten jouluvaloja, ihan super! Kyllä oli taas kauniita taloja. Onko muilla outoja jouluperinteitä? :-D


Olimme Eetun kanssa olleet tänä vuonna melko tuhmia, sillä kuusen alla nökötti vain yksi paketti. Meillä ei kuulu perinteisiin ostaa toisillemme lahjoja, vaan käytämme rahat aina matkusteluun. Kolmen viikon päästä meitä odottaakin Thaimaan lämpö <3 en malta odottaa!! Onkin aika aloittaa kinkun sulattelu, että kehtaa vetää biksut päälle.

(ja saimme me sitten niitä lahjojakin vielä lisää aaton jälkeen)

#christmasdinner #tablefortwo #yammyinmytummy

Alan tänään myös siivoamaan asuntoa koristeista, meidän joulu alkaa olla ohi ja on aika palata arjen puuhasteluihin. Ja ensi kerralla sitten palaan tuohon kakkuun, joka löytyi meidän joulupöydästäkin! Toivottavasti blogini ei muutu katastrofi-kokki-blogiksi sen myötä…. siihen saakka, puss!

0 comments