• Elina Kaukoluoto

In love with Maldives

Okei. Eli odotukset eivät olleet mitenkään korkeat siinä mielessä, että olin lukenut netistä paljon etukäteen tästä tuhansien saarien valtiosta, enkä pelkkää positiivista. Malediiveihin kuuluu lähes 1200 saarta, joista noin 200 on asuttuja ja 80 on resortteja. Meidän kotisaari tällä lomalla on ollut Maafushi ja olen niin positiivisesti yllättynyt. Pessimisti ei pety :-D


Ihmiset täällä ovat todella ystävällisiä. Turisteja on toki jo jonkun verran, kymmenessä vuodessa on kohonnut noin 55 hotellia ja vierasmajaa tälle pienelle saarelle. Paikallisia saarella on 2600. Saarella on bikiniranta, jossa turistit voivat ottaa aurinkoa ja uida uikkareissa. Muilla rannoilla naisten tulee siis käyttää shortseja ja t-paitaa. Toki olemme jo panneet merkille etteivät kaikki törppö-turistit tätä kunnioita.


Itselleni on todella tärkeää kunnioittaa paikallisten kulttuuria. Niinhän me itsekin toivomme Suomeen tulevien kunnioittavan meidän perinteitämme. Täällä voi kyllä liikkua kesävaatteissa, mutta jostain syystä olen hieman vaivaantunut, jos minulla on jotain avonaista päällä. Tämä johtuu siis minusta, ei paikallisista. He ovat todella ystävällisiä eivätkä sano vaikka kokisivatkin jonkin olevan vähän pielessä.


Ruokakulttuuri ei ole mitenkään suuri täällä, tai ainakin suurinosa ravintoloista tarjoaa lähinnä kansainvälistä ruokaa. Osa ruokapaikoista ei todellakaan ole hyviä. Täällä kannattaa suosia hyväksi toteamia paikkoja.

Ihania asioita Maafushilla:

 1. Tuorepuristetut mehut

 2. Rento tunnelma

 3. Ystävälliset ihmiset

 4. Melko iso bikiniranta

 5. Retkitarjonta

 6. Edulliset hotellit

 7. Shisha

 8. MERI!!

Pieniä miinuksia:

 1. Kasvava turismi ja sen tuomat varjopuolet, esim. kauppiaiden tyrkytys ja turistien perseily

 2. Dollarien käyttö - ovat hyvin tarkkoja seteleiden kunnosta. Saimme yhden setelin kaupasta mitä kukaan ei ota enää vastaan. Kannattaa olla pientä rahaa mukana.

 3. No se ruoka 😅 mutta tosiaan kyllä täältä syötävää löytää.


Snorklausmahdollisuudet ovat niin uskomattomat täällä. Olemme käyneet snorklaamassa kilppareiden, delfiinien, kauniiden kalojen, haiden, jättipiikkimakrillien ja rauskujen kanssa. En kyllä itse olisi ilman ohjaajaa uskaltanut hypätä haiden sekaan. Nämä retket ja ohjaajat ovat mielestäni kyllä hyviä, todella ammattimaisia ja edullisia, 25-50 dollaria. Ja hinta sisältää ohjaajien ottamia GoPro-videoita ja-kuvia veden alta.


Olen yrittänyt udella mitä mieltä paikalliset ovat tästä muutoksesta, kun turismi on sallittu paikallisille saarille. He pitävät sitä hyvänä, sillä töitä on tarjolla niin paljon, eikä tarvitse lähteä muille saarille töihin. Kuitenkin esimerkiksi kiinalaisturistit(joita on muuten paljon täällä!!) aiheuttavat hieman huolta. Ymmärrettävästi, kun suuri osa kauniista korallista on meriveden lämpötilan nousun myötä kuollut ja kiinalaiset eivät oikein meinaa kuunnella ja kunnioittaa sääntöjä...

Aurinko on täällä todella polttava(ainakin nyt kun sadekausi on alkamassa kuukauden kuluttua). Olemme käyttäneet suojakerroin 50, mutta palaneet täysin🙈. Iho alkaa pikkuhiljaa tottua, snorklaamassa sitä vain väistämättä altistuu. Vesi on uskomattoman kaunista täällä, turkoosimpaa kuin missään olen aiemmin nähnyt. Rannat ovat valkoisia ja voit uida niissä baby sharkkien kanssa. Nämä pienet black tip vauva hait ovat (kuulemma) vaarattomia. Meri on niin täynnä kauniita otuksia, en voi edes uskoa mitä kaikkea täällä on omin silmin nähnyt.

Loppuloman aikana aiomme mennä päiväksi resort saarelle. Piti mennä jo tänään mutta joku törppö-turisti oli vetänyt siellä sellaiset liiskat, etteivät he huolineet tänään vieraita. 🙄 Vaihdamme resorttia, jos emme huomenna pääse tähän valitsemaamme paikkaan. Sitten aiomme vielä vierailla Gulhin saarella. Ravintolalaivaakaan emme ole vielä kokeilleet, eipä sitä alkoholia ole edes osannut kaivata täällä kaiken aktiviteetin keskellä. Ahdistaa jo nyt, että täältä joutuu palaamaan kotiin, se tulee olemaan vaikeaa.


Noh, nyt vielä nautitaan upeista maisemista ja rennosta saarielämästä. Kivaa viikonloppua, puss!