• Elina Kaukoluoto

Homecoming

Loppulomamme sujui melko leppoisissa merkeissä. Ehdimme jo hieman rutinoitua lomailuumme, mutta kyllä olimme jo valmiita palaamaan kotiin.

Hotellimme X10 Khao Lakin parhaat puolet olivat aamiainen ja siisteys. Kävimme pari kertaa myös salilla, joka oli myös ihan OK ollakseen hotellin sali. Aamiaisen ihan superiksi teki munakas- ja mehupisteet. Nyt mietinkin, kuka minulle tekee aamuisin sipuli-tomaatti-paprikamunakasta ja vesimeloni-ananas-appelsiinimehua... me emme viettäneetkään hotellilla muutoin aikaa, kävimme vain nukkumassa ja aamiaisella. Emme kiertäneet edes aluetta läpi, emmekä uineet kertaakaan altaassa.

Khao Lak kohteena oli kiva nähdä, mutta mielestäni viikko oli ihan tarpeeksi. Ehdimme siinä ajassa koluta rantoja riittämiin ja kävimme saaristossa snorklausretkellä. Suomalaisia tuntui olevan alueella rutkasti.

”Pelataan nyt äkkiä vielä rundi ennen kuin aurinko kunnolla nousee, ei täällä sen jälkeen pelaa enää pirukaan” tokaisi Jokke White Sand Beachillä mölkkypeli leviänä hiekassa. Vaimo oli kuulemma voittanut jo monta kertaa, sillä kenttä ei ole hyvä täällä rannalla ;-)

Ehkä palaan itsekin näille huudeille sitten muutaman vuosikymmenen päästä uudelleen.

Surin-saariretki oli mielestäni ehdottomasti kokemuksen arvoinen. Olimme ainoat suomalaiset - tai niin luulimme, kunnes yksi ruotsalainen tunnusti puhuvansa myös suomea ;-) tämä kannattaa muistaa kun käyttää salakieltä porukassa! :-D

Nemokaloja nähtiin ja muitakin kauniita värikkäitä kaloja koralliriuttojen seassa. Ainiin ja iiiiisoja sinisiä meritähtiä. Usein minua ainakin alkuun pelottaa - no hitto, jos sieltä tuleekin joku jättikala, joka syö minut?! ”Nooouu shaaaallkk ouuunli klokodaiiillll” thaimaalaiset retkioppaat kiusaavat meitä pelokkaita polskijoita. Reippaasti kuitenkin taas snorklailin menemään, enkä ainakaan toistaiseksi joutunut kalanruoaksi.

Nyt kuitenkin on jo uusi lomakuume päällä ihan täysillä. Yleensä se alkaa jo lomalla... :-D

Singapore? Korea? Japani? Filippiinit? Malesia?

Nuo ovat tässä päällimmäisenä nyt pyörineet huulilla. Vinkkejä?? Kokemuksia?? Toisaalta kun tekisi mieli myös länteen :-D liikaa vaihtoehtoja. Laita minulle vaikkapa tuon chatin kautta vinkkisi <3

Matkustaminen ja uusien paikkojen koluaminen on minulle kuin terapiaa, enkä saa siitä millään tarpeekseni. Saa nähdä tuleeko joskus stoppi, tällä hetkellä sitä ei vielä näy :-D Matkoilta on myös aivan parasta palata kotiin. Meillä täällä Suomessa on asiat niin hyvin <3


Minulla on taas koulu alkanut ja aika palata uurastamaan tehtävien ääreen. Olenkin jo odottanut sitä ja olen valmiina kevään suorituksiin! :-)


Gandhin viisaaseen ajatukseen törmäsin Khao Lakin kansallispuiston vessassa ja lopetetaan tämä lomapostaus vaikkapa siihen:

Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.

Mukavaa viikkoa, puss!


#lifestyleblog #travelblog #travel #thailand #matkailu #blogi